Kuhn rikon pannen - duurzame roestvrijstalen koekenpan met een sterke 3-laagse antiaanbaklaag voor perfect vetarm bakken...
Ontdek hoe een snelkookpan van Kuhn Rikon je kooktijd verkort en efficiëntie verhoogt. Met innovatieve ontwerpen en hoo...
De KUHN RIKON SWISS PEELER is compact, extreem scherp en duurzaam. Het ergonomische ontwerp is geschikt voor links- en r...
Gebruiksvriendelijke steelpannen voor elke dag. De Allround steelpannen hebben holle roestvrijstalen grepen zodat ze lan...
Kuhn Rikon pannen en potten kopen.
Al sinds 1926 bieden wij hoogwaardig kookgerei zoals bakpannen, kookpannen, snelkookpannen en steelpannen. Onze producten, verkrijgbaar in diverse afmetingen, zijn ontworpen voor veelzijdigheid en gebruiksgemak. Kies voor Kuhn Rikon en laat je inspireren in de wereld van het koken.
KUHN RIKON BAKPANNEN - Ontdek kwaliteit & innovatie
Gefeliciteerd met uw Kuhn Rikon pan! Dit product is uitsluitend bedoeld voor huishoudelijk gebruik. Kuhn Rikon Fresh pannen zijn ideaal voor dagelijks gebruik, geschikt voor alle warmtebronnen en geschikt voor reiniging in de vaatwasser. Op deze pagina vindt u veelgestelde vragen, informatie over productgarantie en gebruiks- en onderhoudsinstructies.
VEELGESTELDE VRAGEN:
Hieronder vindt u de meest voorkomende vragen en oplossingen:
- Op welke warmtebronnen kan ik de pannen gebruiken?
o Onze pannen zijn geschikt voor gebruik op alle warmtebronnen. Gas, elektrisch, halogeen, inductie, glaskeramiek (CERAN®). De pannen zijn echter niet geschikt om in de magnetron te doen.
- Kunnen de pannen in de vaatwasser?
o Ja, de pannen zijn vaatwasmachinebestendig. Echter raden wij aan om de pannen met de hand te wassen om een lange levensduur te waarborgen. Spoel het afgekoelde product af met warm water en mild afwasmiddel, gebruik eventueel een melamine sponsje. Gebruik geen schuurmiddelen, schuursponsjes of scherpe of harde voorwerpen.
- Bevatten de pannen PFAS?
o Nee, de huidige Kuhn Rikon Fresh lijn bevat géén PFAS. We maken gebruik van een ILAG Xeradur 3 PFAS-vrije coating. Dit is een keramische anti-aanbaklaaglaag en is volledig PFAS-vrij.
- Mijn pan is verkleurd, hoe kan dit en is dit schadelijk?
o De verkleuring wordt ook wel hittetint of ‘rainbow stains’ genoemd. Dit is een veel voorkomende verkleuring van roestvrij staal die wordt veroorzaakt door het (over)verhitten van het kookgerei voordat er water of iets anders in het kookgerei wordt gedaan. Oververhitting of het droogkoken van kookgerei kan (goud)gele, bruine, donkerpaarse, blauwe of verschillende regenboogtinten op het roestvrijstalen oppervlak veroorzaken. Hoewel de verkleuringen volstrekt onschadelijk zijn, kunnen deze tinten het uiterlijk van de pan bederven. Dit wordt echter alleen veroorzaakt door een natuurlijke reactie van de stalen elementen op lucht (zuurstof) en hoge temperaturen.
o Om deze vlekken uit uw roestvrijstalen kookgerei te verwijderen, brengt u ⅓ azijn en ⅔ water aan de kook, laat u dit 5 minuten koken, laat u het afkoelen en spoelt u het daarna af in de gootsteen. Bij meer hardnekkige vlekken of vlekken aan de buitenzijde gebruikt u een rvs reiniger en een vochtige doek. Gebruik in elk geval geen staalwollen spons, hierdoor ontstaan krassen op de pan die niet meer weg te krijgen zijn.
- Er ontstaat aanslag op de anti-aanbaklaag van mijn koekenpan of wok, hoe kan dit?
o De aanslag die achterblijft op de antiaanbaklaag wordt ook wel carbonisatie genoemd en is een gevolg van langdurige blootstelling aan hitte bij het koken met olie of boter. Dit gebeurt met name bij het koken op gas, waarbij de vlam voorbij de diameter van de bodem reikt. Door deze overmatige hitte kan het gebeuren dat olie en vet verkolen op de antiaanbaklaag en achterblijven als aanslag. Zorg er daarom voor dat de vlam nooit over de diameter van de bodem reikt en vermijd bij voorkeur het koken met oliesprays, dit soort vet raakt snel oververhit.
o Deze hardnekkige vlekken kunt u verwijderen met een grondige reiniging. Vul de pan voor de helft met water en een beetje afwasmiddel. Laat de vloeistof zachtjes koken. Door het kookproces kunnen verbrande resten makkelijker worden verwijderd. Gebruik eventueel een melamine spons.
- Er ontstaan witte vlekken/puntjes op de bodem van mijn pan.
o De (krijt)witte vlekken op de bodem van de pannen zijn hoogstwaarschijnlijk het gevolg van de opeenhoping van calcium in het water, of zijn ontstaan door het toevoegen van zout aan het water voordat het kookt. In de meeste gevallen zijn de witte vlekken afkomstig van calcium dat voorkomt in het leidingwater. Wanneer zout wordt toegevoegd aan water voordat het kookt, dan zinkt het zout naar de bodem in plaats van op te lossen in het water, hierdoor ontstaan vlekken.
o Als de minerale afzettingen zijn "aangebakken", zal een normaal vaatwasprogramma doorgaans niet voldoende zijn om ze te verwijderen. Deze vlekken kunnen worden verwijderd door een oplossing ⅓ azijn en ⅔ water te koken. Laat het volledig afkoelen en was en droog de pan vervolgens zoals gewoonlijk. Gebruik in elk geval geen staalwollen spons, hierdoor ontstaan krassen op de pan die niet meer weg te krijgen zijn.
KUHN RIKON FRESH KOOK- EN BAKPANNEN USE & CARE
Lees deze gebruiks- en onderhoudsinstructies aandachtig door voordat u het product gebruikt en stuur deze door als het product door iemand anders wordt gebruikt.
BELANGRIJKE VEILIGHEIDSINSTRUCTIES
- WAARSCHUWING! Gevaar op brandwonden! De buitenkant van het product kan tijdens het kook- of bakproces zeer warm worden. De handgrepen, zoals handvatten of knoppen, kunnen tevens zeer warm worden, afhankelijk van hoe het product wordt gebruikt. Draag ovenwanten voor een veilig gebruik en uw bescherming.
- Gebruik het product of deksel niet als een handvat los of gebroken is.
- Houd het product tijdens het kook- of bakproces uit de buurt van kinderen en huisdieren. Houd de handvatten naar binnen, weg van de rand van het fornuis.
- Houd altijd toezicht op het product tijdens het kook- of bakproces. Vermijd dat alle vloeistof uit het product verdampt. De opgeloste mineralen van de vloeistof zullen aan de binnenkant van het product vast komen te zitten. Dergelijke afzettingen kunnen de smaak van het bereide voedsel wijzigen.
- GEVAAR! Brandgevaar! Voedsel en vet kunnen snel oververhitten en vlam vatten wanneer er geen toezicht op het product is. Doof de vlammen met een deksel of een blusdeken. Blus het vuur nooit met water wanneer het een vetbrand betreft.
- Stel het product niet bloot aan plotselinge temperatuurschommelingen. Wanneer het product nog heet is, dompel het niet in koud water, vul het niet met koud water of houd het nooit onder koud stromend water. De temperatuurschok kan het product beschadigen.
- Gebruik het product niet wanneer de bodem mechanisch beschadigd of vervormd is.
- Bedek of belemmer de stoomgaten van het deksel niet.
- Zorg ervoor dat, tijdens koken op gas, de vlammen van de pit niet buiten de platte bodem van de pan uitkomen. Dit kan de RVS-buitenkant van het product verkleuren en beschadigen.
AANBEVELINGEN VOOR GEBRUIK
- Zorg dat het product schoon is voor gebruik. Indien nodig, maak het product schoon zoals beschreven in de sectie REINIGING EN ONDERHOUD.
- Verwarm geen leeg productop een hittebron.
- Plaats het product op een hittebron welke een vergelijkbare grootte heeft als de bodem van het product.
- Smeer bakpannen lichtjes in met olie of boter met een hoog rookpunt voor gebruik. Vermijd oliesprays, deze vergroten de kans op verbranding.
- Doe het voedsel in de kookpan wanneer het klaar is voor bereiding. Vul het product niet meer dan 2/3 van zijn totale capaciteit.
- Dek het product af met een deksel om de warmte binnen te houden, afhankelijk van het te bereiden voedsel.
- Verwarm het voedsel op een hoog of medium vuur en laat het vervolgens koken of bakken op een lager vuur tot gaar. Houd tijdens het kook- of bakproces altijd toezicht op het product.
- Plaats het hete product op een warmtebestendig en vlak oppervlak na gebruik om af te koelen. Plaats het product niet op een onbeschermd aanrecht.
BEOOGD GEBRUIK
- Dit product is geschikt voor contact met voedsel. Het is bestemd voor het bereiden van voedsel in huishoudelijke keukens.
ONDERSTEUNENDE SOORTEN KOOKPLATEN:
- Gas
- Elektrisch
- Halogeen
- Inductie
ANDERE AANBEVELINGEN
- Het product is niet geschikt voor gebruik in de oven.
- Het product is niet geschikt voor gebruik in de magnetron.
- Gebruik alleen houten en kunststof toebehoren tijdens het hanteren van het product.
- Gebruik geen metalen toebehoren.
- Snij of verdeel geen voedsel direct op of in het product om de coating niet te beschadigen.
- Doe nooit zout in een leeg, voorverwarmd product om het risico op corrosie te vermijden. Voeg zout aan kokend water toe en roer.
REINIGING EN ONDERHOUD
- Het product is vaatwasmachinebestendig.
- Wassen met de hand is echter aanbevolen om een lange levensduur te waarborgen.
- Spoel het afgekoelde product af met warm water en mild afwasmiddel.
- Bij grove verontreiniging: Vul het product na gebruik met een beetje water wanneer nog warm en laat het ongeveer 15 minuten staan. Verwijder dan eventuele etensresten met een houten schraper, zachte spons of borstel.
- Veeg het product droog na het reinigen.
- Laat het product afkoelen voordat het wordt gereinigd.
- Maak het product niet schoon met agressieve schoonmaakmiddelen.
- Gebruik geen schuurmiddelen of schuursponsjes.
- Gebruik geen scherpe of harde voorwerpen (zoals een harde borstel) of staalwol.
- Berg het product op in een droge en goed geventileerde ruimte.
SPECIFICATIES
- Materiaal deksel: Glas, Siliconen
- Materiaal pan: Roestvrij staal
- Materiaal coating: Keramische coating, vrij van PFOA, vrij van PFAS